"Baru Bermula Berniaga Noir Bukan Penghalang Untuk Cemerlang Seperti Stokis Ini"

Join Noir memberi satu kepuasan dan rasa dalam diri setiap kali dapat feedback yang positif dari customers maupun team. Sebab Itu salah satu big why saya,” ujar Ronisa Elie, seorang stokis Noir.

Ronisa baru bermula menjadi wanita berniaga Noir pada September 2020 telah berjaya mendapat ganjaran dari ibu pejabat Noir dan NP Penang 2020 di atas kecemerlangannya. Dia juga sukses sebagai Top Noir setiap bulan.

            Pada mulanya, suri rumah ini jatuh cinta dengan Noir kerana ia dapat memulihkan semula kulitnya yang sangat kering dan sensitif yang sudah lama dialaminya.

Melihat kepada hasil kulitnya yang semakin cantik, dia mendaftar sebagai ejen dengan niat mahu kongsi kebaikan produk Noir ini kepada orang ramai. Pendapatan dari bisnes ini seperti satu bonus buatnya.

            Berikutan dia menerima ramai pelanggan yang mahu jadi wanita berniaga bersama Noir sepertinya, Ronisa membuat keputusan menjadi stokis pula. Ia sejajar dengan impian besarnya iaitu mahu membantu meningkatkan kewangan orang-orang kampungnya yang sangat miskin dengan berniaga Noir.

Untuk berjaya, Ronisa memegang sikap disiplin, konsisten dan rajin menjadi kunci utama bagimengecapi angka jualan yang tinggi. Sebagai ketua pasukan, dia turut memastikan setiap ahlinya dibimbing dan diberi semangat agar mereka turut sukses mendapat pendapatan 5 angka.

“Selain Itu saya pun nak bantu husband untuk menyumbang dalam kos saraan untuk anak-anak saya yang akan study di overseas.”

– Ronisa Elie